سفارش تبلیغ
صبا ویژن

رهگذر کوچه های غربت

حجاب چهارشنبه 87/6/6 ساعت 9:17 عصر

وضعیت حجاب قبل از اسلام چگونه بود؟ کیفیت حجاب همسران پیامبر و امامان علیهم‏السلام چگونه بود و آیا آنها از چادر استفاده مى‏کردند و بر فرض لزوم حجاب و چادر، چرا از چادر مشکى استفاده مى‏شود و از رنگ‏هاى دیگر استفاده نمى‏شود؟
چادر به صورتى که در میان ایرانیان معمول است - چادر بلند که تا پایین پا مى‏رسد - در میان عرب‏ها معمول نبوده، ولى چیزى شبیه نیمه چادر، رایج بود و ظاهراً منظور از «جلباب» هم - که در آیات قرآن آمده - اشاره به همین است؛ چیزى که نه مثل مقنعه و روسرى کوتاه بوده، نه مثل چادر خیلى بلند؛ این حجاب، شاید تا کمر و کمى پایین‏تر مى‏رسیده است و آن بزرگواران از آن استفاده مى‏کردند. عرب‏ها از پوششى به نام «درع» که پیراهن بلندى بوده و «ملحفه» که همان چادر بوده است و مقنعه، استفاده مى‏کردند. از روایات استفاده مى‏شود که این بزرگواران، هر سه پوشش فوق را داشتند. مقنعه را سر مى‏کردند و درع هم پیراهن بلندى بوده که تا پشت پا مى‏رسید و آستین‏هایش بلند و گشاد بوده و ملحفه هم چادرى بوده که به خودشان مى‏پیچند. در آداب نمازگزار هم آمده که زن در موقع نماز، اگر بخواهد حجاب کاملى داشته باشد، باید از مقنعه، درع و ملحفه استفاده کند.1
لازم است توجه داشته باشیم که پوشش و لباس، همواره با انسان بوده، زنان بیش از مردان در همه تمدن‏ها، داراى پوشش بوده‏اند. در تمدن فینیقى‏ها که چهار هزار سال پیش از میلاد مى‏زیستند، زنان آنها داراى حجاب بودند و براى پوشش خویش از پارچه‏هاى سرخ رنگ استفاده مى‏کردند.2 زنان آریایى نیز داراى حجاب بودند؛ به ویژه زنان طبقات بالاى اجتماعى آنان که برایشان حجاب داراى ارزش ویژه‏اى بود.3 در بین یونانیان رسم بود که زنان حتى صورت‏هاى خویش را با قسمتى از روپوش بسیار ظریف بپوشانند و زنان مجبور به نشستن در حرم‏سراها بودند و حتى تعلیم و تعلم، توسط مادران و دایگان انجام مى‏شد. 4
آشوریان و کلدانیان نیز داراى حجاب بودند، یکى از نویسندگان مى‏گوید: «زنان بابل و آشور، تنها آنان که عفیف بودند و شوهر داشتند، داراى حجاب بودند». 5
همچنین زنان اسپارتى، محجبه بودند. دختران اسپارتى، پس از شوهر کردن، حجاب مى‏گرفتند. نقش‏ها و تصویرهایى که از زنان اسپارتى باقى مانده است، حکایت از این دارد که زنان اسپارتى، سر را مى‏پوشاندند و صورت را باز مى‏گذاشتند و هنگامى که به کوچه و بازار مى‏رفتند، داراى حجاب بودند.6
همین طور رومیان، کارتاژى‏ها، چینى‏ها، هندى‏ها، ایرانیان باستان، ایرانیان اشکانى و ساسانیانى، همه داراى حجاب بوده‏اند.7 در تورات و کتاب‏هاى مقدس نیز سفارش به حجاب شده و عذاب بى‏حجابى، بیان شده است.8
با این حال، موج فساد، برهنگى و بدحجابى، در غرب جدید آغاز شد و کم کم به جوامع دیگر سرایت کرد.
ویل دورانت مى‏گوید: «فساد اخلاقى [در جامعه آن روز غرب‏]، نشانه آزادگى و خردمندى بود و هرزه‏گى، به صورت نوعى‏آداب رایج در آمده بود. در فرانسه قرن 18، زنى که تنها به شوهر خود دل بسته بود، یادگار دوران‏هاى گذشته به شمار مى‏آمد و زناشویى، فقط وسیله اى براى حفظ نام خانوادگى و انتقال ثروت بود».9
مونتسکیو مى‏نویسد: «مردم پاریس، هر مردى را که زنش را تنها از آن خود بداند، مخل آسایش اجتماعى مى‏دانند و هر زن، عاشقى داشت و هر شوهرى، معشوقه‏اى».10
این فساد و بى‏بندوبارى، با رنسانس علمى در اروپا شروع شد و توسط روشنفکران غرب زده، به جهان سوم راه یافت؛ ابتدا در دولت عثمانى و کم کم به کشورهاى دیگر نفوذ کرد. در ایران، اولین بار، بى‏بندوبارى و بدحجابى، توسط شاه عباس کبیر با پذیرفتن برادران «شرلى» شروع شد و مى‏توان شروع جریان غرب زدگى مستمر را از دوران فتحعلى شاه دانست.11
بعد از این دوره، رضاخان در ایران و آتاترک (مصطفى کمال) در ترکیه و امان‏الله خان در افغانستان، مأمور کشف حجاب شدند.
بنابراین، آغاز بى‏حجابى و بدحجابى را مى‏توان دوران تحول و رنسانس در اروپا دانست.12
برترى چادر مشکى‏
در بین رنگ‏ها، رنگ‏هاى تیره و مشکى، در تأمین حجاب حداکثرى بانوان در بیرون منزل، مؤثر هستند.
علاوه بر این، رنگ مشکى پوشاننده رنگ‏هاى دیگر است و زیر آن، هر لباس رنگى دیگرى را که باشد، مى‏پوشاند. ضرب المثل معروف «بالاتر از سیاهى رنگى نیست»، اشاره به همین واقعیت است که رنگ سیاه، برترین رنگ‏هاست و تمام رنگ‏هاى دیگر، در مقابل آن، رنگ مى‏بازند.
آرامش بیشتر
قرآن مجید مى‏فرماید: «پرده سیاه و تاریک شب، روز را مى‏پوشاند».13 در برخى از تفاسیر آمده است: ساکنان زمین، پس از تحمل چند ساعت گرما و رنج و کار و فعالیت روزانه، طالب سکون و آرامش شب مى‏شوند و شب، ساکنان زمین را در چادر سیاه و مشکى خود مى‏پوشاند.
«پرده سیاه و تاریک شب را به منزله لباس و پوشش قرار دادیم». در این آیه، تاریکى شب، به پرده و پوشش گسترده، تشبیه شده است که همه اجسام را مى‏پوشاند؛ همان گونه که جلباب و چادر مشکى، تمام بدن و لباس بانوان را در مقابل نامحرم مى‏پوشاند.
برخى جلباب را به چادر شب معنا کرده‏اند. به نظر مى‏رسد به دلیل دو ویژگى گستردگى در پوشش و رنگ مشکى که در جلباب، چادر مشکى و پرده تاریک شب موجود مى‏باشند، به چادر شب معنا شده است.
نگاه‏شکنى و آسایش بیشتر
در روان‏شناسى رنگ‏ها، چنین آمده است: سیاه به معناى «نه» است. رنگ مشکى، اثر کاهش تحریک‏هاى روحى و روانى دارد؛ چون رنگى صامت و غیرمحرک است و واکنش مهمى در بیننده ایجاد نمى‏کند، از این رو، یکى از بهترین ابزارهاى کاهش واکنش‏هاى روانى است و نه تنها موجب جلب توجه دیگران نمى‏شود، بلکه به عدم توجه کمک مى‏کند. به همین دلیل، در هنگام برخورد با جنس مخالف و غیرمحارم، استفاده از چادر مشکى، اثرات مطلوبى از نظر کاهش حالات و امیال جنسى دارد. خداوند در سوره نور، ضمن آموزش حدود مراقبت‏هاى اولیه در شیوه رویارویى با غیرمحارم در آخر آیه، خطاب به زنان مى‏فرماید: «نباید زنان پاى خود را چنان به زمین بکوبند که صداى زینت‏آلاتشان شنیده شود (و سبب تحریک نامحرم گردد)». بنابراین، مى‏توان گفت که چون لباس‏هاى رنگارنگ، سبب جلب توجه نامحرم و تحریک جنسى مى‏شوند، مطلوب نمى‏باشند؛ اما چون حجاب و چادر مشکى، باعث جلب توجه نمى‏گردد، رنگى مطلوب است. معمولاً بانوانى که اعتقاد راسخ به لزوم پوشیدگى بیشتر در برخورد با نامحرم دارند، چادر مشکى را مى‏پسندند؛ زیرا این رنگ، بدن را بیشتر و بهتر مى‏پوشاند.
از سوى دیگر، وقتى رنگ مشکى در کنار رنگ دیگرى قرار مى‏گیرد، تأثیر آن را تقویت مى‏کند و خصلت آن رنگ را مورد تأیید قرار مى‏دهد. اگر یک پنجره رنگین، در کنار میز سیاهى قرار بگیرد، هر بیننده‏اى که به آن سو بنگرد نگاه او ناخودآگاه به طرف پنجره جلب خواهد شد و اصلاً به صفحه سیاه میز توجهى نخواهد کرد. رنگ سیاهِ میز، خاصیت جلوه‏نمایى خود را نفى کرده، در عوض، خاصیت رنگ پنجره را تقویت مى‏کند. به همین علت، وقتى خانمى چادر مشکى به سر مى‏کند و در خیابان راه مى‏رود، ناظرى که از دور به او و اشیاى رنگى اطراف او، مثل ماشین‏ها و مغازه‏ها نگاه مى‏کند، بى‏اختیار، اشیاى رنگى نظر او را به خود جلب مى‏کنند. بسیارى از اوقات، بیننده به رنگ مشکى اصلاً توجهى نمى‏کند.
بنابراین، بانوانى که مى‏خواهند به بهترین شیوه، عفت و پاکدامنى خود را حفظ کنند و از نگاه‏هاى آلوده در امان باشند، از حجاب و چادر مشکى استفاده مى‏کنند.
چادر مشکى، بدن بانوان را در مواجهه با نامحرمان به طور یکنواخت و در عین حال به روش ساده و معمولى و به دور از تجمل، مى‏پوشاند.
وقار و هیبت معنوى بیشتر
در برخى کتاب‏هاى مربوط به روان‏شناسى رنگ‏ها، چنین آمده است: رنگ سیاه در بعضى موارد دلیل بر وقار و سنگینى و شیک‏پوشى است. رنگ مشکى نمایانگر قدرت و اقتدار است.
خصوصیت دیگر رنگ مشکى آن است که باعث هیبت و ابهت بیشترى مى‏شود و به دلیل همین خصوصیت، غالباً حاکمان و بزرگان براى اظهار شکوه و جبروت خویش، از لباس‏هاى مشکى استفاده مى‏کنند.
به نظر مى‏رسد که انتخاب رنگ مشکى براى عمامه سادات و فرزندان پیامبر نیز به اعتبار ویژگى احتشام و هیبت معنوى است. به همین جهت، در برخى روایات گفته شده که رنگ مشکى، کراهت دارد؛ مگر در عبا (چادر)، عمامه و کفش.14
امروزه نیز لباس رسمى برخى شخصیت‏ها، مثل قضات و وکیل‏ها، به ویژه در مراسم ویژه و رسمى، غالباً مشکى و یا سرمه‏اى است و ورزشکاران نیز زمانى که در رژه رسمى شرکت مى‏کنند، غالباً کت و شلوار مشکى یا سرمه‏اى مى‏پوشند. با توجه به همین ویژگى، استفاده بانوان از حجاب و چادر مشکى، باعث نوعى والایى و هیبت معنوى مى‏گردد و سبب مى‏شود که مردان نامحرم، در برخورد با آنان، حریم گیرند.
با وجود بهره‏ها و آثار متعدد ذکر شده براى حجاب مشکى، متأسفانه برخى مطبوعات در سال‏هاى اخیر، به طور غیرمنطقى و با تمسک به شبهاتى، در جهت سست کردن پایه‏هاى حجاب اسلامى در ذهن بانوان و گسترش بدحجابى و بى‏حجابى، گام برداشته‏اند.
نشاط و اعتماد بیشتر
حضرت على علیه‏السلام مى‏فرماید: «پوشیدگى زن، برایش، بهتر است و زیبایى‏اش را پایدارتر مى‏سازد».15
از این رو، احکام الهى بیش از آن‏که به محدودیت لذت‏ها منجر شوند، به ماندگارى لذت‏ها و پایدارى نشاط و خوشى‏ها مى‏انجامند. از این رو، اگر چه حجاب از یک سو براى خانم‏ها محدودیت است و موجب خستگى و زحمت مى‏باشد، اما از سوى دیگر، اوج احساسات را سالم نگه مى‏دارد و عاطفه‏ها و محبت‏ها را در کانون گرم خانواده، متمرکز مى‏سازد و زن و مرد را از بى‏تفاوتى نسبت به همدیگر، در نظام خانواده، نجات مى‏دهد و این بحرانى است که هم اکنون دامن‏گیر جوامع غربى شده است؛ به طورى که در هنگام برپایى کانون خانواده که باید بر اساس عشق و محبت تحکیم شود و مهم‏ترین ابزار آن، میل جنسى نسبت به یکدیگر است، این میل، رو به افول گذاشته و بنیان خانواده‏ها را متزلزل ساخته است. همچنین عشق و عاطفه همسران نسبت به یکدیگر قبل و بعد از ازدواج - به دلیل روابط متعدد - کاهش مى‏یابد؛ در حالى که با رعایت حجاب برتر، نشاط کانون خانواده و اعتماد آنان نسبت به یکدیگر، بیشتر خواهد شد.

1. مکارم شیرازى و دیگران، تفسیر نمونه، سوره نور، آیه 31.
2. دائره المعارف القرآن العشرین، ج 3، ص 335.
3. سید محمود مدنى، فساد، سلاح تهاجم فرهنگى، ص‏245.
4. ویل دورانت، تاریخ تمدن، ج 2، ص 235.
5. سید رضا پاک‏نژاد، اولین دانشگاه و آخرین پیامبر، ج 3، ص 183.
6. فساد، سلاح تهاجم فرهنگى، ص 259.
7. همان، ص 267-260.
8. تورات یا عهد قدیم، ص 1011 - 1002.
9. تاریخ تمدن، ج 19، ص 4.
10. همان، ج 9، ص 328.
11. فساد سلاح تهاجم فرهنگى، ص 79-78.
12. همان، ص 77-76
13. اعراف، آیه 3.
14. مستدرک، بحارالانوار، ج 5، ص 279.
15. همان، ج 14، باب 70

نوشته شده توسط: مهربانو

نگاهی نو چهارشنبه 87/6/6 ساعت 9:15 عصر
نگاهی نو!
    باید تمایلات خود را در جهت خوشبختی بسیج کنید. روی یک صندلی راحت بنشینید و تصویر ذهنی دوست داشتنی و قشنگ را بارها و بارها برای خودتان تکرار کنید. برای ایجاد تصویر ذهنی مناسب تلاش کنید. اگر از تصویر ذهنی خود راضی نباشید و یا آن را دوست نداشته باشید نمی‌توانید روی بام ساختمانی به تماشا بایستید که پایه محکمی ندارد. با تصویر ذهنی ناقص نه از کارتان لذت می‌برید، نه از مسافرت نه از پول و نه از تماشای طبیعت زیبا. هر روز در ذهن خود خاطرات موفقیت‌های گذشته را مرور کنید. به این کار عادت کنید، لحظات خوش گذشته را در برابر چشمانتان تصویر کنید و آن را در اعماق وجود خود احساس کنید. خود را انسانی موفق ببینید، همان طور که دوست دارید، عمل کنید و بیندیشید. صحنه‌های دلپذیر و تصویرهای مثبت ذهن را همه روزه زنده کنید. به تصاویر لذت بخش توجه کنید و با نقاط ضعف خود مهربان باشید.

نوشته شده توسط: مهربانو

تقدیم به عزیزترینم چهارشنبه 87/6/6 ساعت 9:13 عصر

Public

life is like a piano white key for happiness black keys for sadness but only when you go through the black and white keys you hear the melody of life

زندگی شبیه کلیدپیانوسفیدبرای کلیدهاخوشی سیاه برای غم اماتنهااست موقعیکه شما

توسطرنگ سیاه می رویدوکلیدهاسفیدشمانوازندگی می شنوید


نوشته شده توسط: مهربانو

تمریت تقویت اراده در سه روز چهارشنبه 87/6/6 ساعت 9:12 عصر


در طول مدت سه یا چهار روز، چند لحظه آرامش و استراحت که صرف تفکر خواهید کرد، برای خود در نظر بگیرید. بهتر است این لحظات شامل ساعات اول روز، صبح ها باشد.در سکوت اتاق یا اداره ی خود، در کمال صحت و بدون چون و چرا خود را امتحان کنید. ترازنامه و بیلان وضعیت روحی خود را تنظیم کنید.

سعی کنید خودتان را به شخص خودتان آنطور که می خواهید معرفی کنید. خود را میان اشتغالات مختلف خود نه به صورت فردی بی تصمیم و لا قیدی که شاید در حال حاضر هستید، بلکه به صورت فردی مصمم، آرام، با پشتکار و کاملاً مسلط بر خود تصور کنید.

هر روز چندین بار 20 یا 30 بار پشت سر هم تکرار کنید: «کسب نیروی ارادهء آهنین برای من آسان است من بطور منظم اراده ام را تقویت می کنم در نتیجه چنان محکم و استوار می شود که هیچ نمی تواند آن را متزلزل کند. آنچه را که به نظرم انجام دادنی است انجام می دهم، هیچ قدرتی نمی تواند مرا از آن باز دارد.»


نوشته شده توسط: مهربانو

آیا می دانید اولین فضا نورد کیست؟ چهارشنبه 87/6/6 ساعت 9:9 عصر

یک مجله علمی ایتالیایی با ارائه اسنادی مدعی شده است که یوری گاگارین، اولین انسانی نیست که به فضا سفر کرد؛ بلکه تنها می‌تواند اولین انسانی باشد که زنده از فضا به زمین بازگشته است.
مجله علمی ایتالیایی Focus Storia در پنجاهمین سالگرد پرتابSputnik 1، اولین قمر مصنوعی دنیا، در 4 اکتبر 1957 به فضا، با ارائه اسنادی مدعی شده بود که یوری گاگارین، فضانورد روسی، نمی‌تواند اولین انسانی باشد که به فضا سفر کرده است؛ بلکه می‌تواند اولین انسانی باشد که زنده به زمین بازگشته است.
در حقیقت، دو برادر ایتالیایی پرده از اسرار برخی از ماموریت‌های فضایی ناگوار اتحاد جماهیر شوروی سابق، قبل از سفر یوری گاگارین به فضا در آوریل 1961م. برداشته‌اند.
این دو برادر به نام‌های آکیله و جامباتیستا جودیکا کوردیلیا در دهه‌های 50 و 60، در یک ایستگاه رادیو- شنود فضایی در شهر تورینو، مسئول شنود تمام فرستنده‌های رادیویی فضایی بودند.
جامباتیستا جودیکا کوردیلیا اظهار داشته است: اولین ماموریت فضایی انسان در آوریل 1961 اتفاق نیفتاد؛ بلکه تاریخ اولین ماموریت، 28 نوامبر 1960م. است.
این مامور سابق ایستگاه رادیو - شنود تورینو در ادامه افزود: که در شب 28 نوامبر 1960م. پیامی به رمز مورس را دریافت کرده است. متن این پیام که مرتب تکرار می‌شد، به این شرح بوده است: «درخواست کمک از تمام دنیا».
وی در این خصوص توضیح داد: این علامت که هر لحظه ضعیف‌تر می‌شد، از یک نقطه ثابت در آسمان ارسال می‌شد.
سرانجام ما متقاعد شدیم که یک ناو فضایی با مسافرانش در فضا، در حال نابودی هستند؛ اما این، تمام ماجرا نیست. در واقع، ما علائم مربوط به یک پرواز دیگر را هم در دوم فوریه 1961م. به ثبت رساندیم. در این ثبت، ما توانستیم علائم ضربان قلب یک فضانورد را که به نظر می‌رسید بر اثر خفگی در حال جان سپردن است، به ثبت برسانیم. دو روز بعد از این حادثه، اتحاد جماهیر شوروی سابق، خبر پرتاب قمر مصنوعی Sputnik 7 و ویژگی‌های ناو فضایی Vostokرا اعلام کرد و خاطر نشان کرد که گاگارین از این ناو فضایی، برای سفر به فضا استفاده خواهد کرد.
وی در ادامه اظهارات خود افزود: به این ترتیب، هیچ کس نفهمید که سرنوشت فضانوردی که ما شناسایی کرده بودیم، چه شد؛ اما آکیله ماریو دولیوتی، یکی از بزرگ‌ترین مختصصان قلب ایتالیا [در آن زمان]، علائمی را که ما ثبت کرده بودیم، مورد بررسی قرار داد و تایید کرد که این علائم، مربوط به ضربان قلب یک انسان است.
در آن سال‌ها، رژیم شوروی سابق، حفاظت سختی را درباره ماموریت‌های فضایی خود انجام می‌داد؛ اما در زمان‌های بعد هم تنها یک سند را ارائه کرد که فرضیه‌های برادران جودیکا کوردیلیا را تأیید می‌کرد. در حقیقت، تئوری‌های این دو برادر در آن سال‌ها، توسط شبکه بی بی سی، از اعتبار زیادی برخوردار شد؛ اما به تازگی شخصی با نام ماریو دل روزاریو به مجله Focus Storia اسناد آرشیوی را ارائه کرده است که بر ادعاهای برادران جودیکا، درخصوص ثبت ضربان قلب یک فضانورد در فوریه 1961م. مهر تایید می‌زند.
وی در این خصوص توضیح داد: من هم به طرز واضحی این علائم را ثبت کردم و به یک پزشک نشان دادم. آن پزشک، علائم را شنید و تائید کرد که مربوط به ضربان قلب یک انسان است.
اما فرضیه‌های یک کارشناس رادیو گراهان هفت نیز در این خصوص شنیدنی است. وی اظهار داشته است: در برخی موارد، علائم مربوط به فرستنده‌های زمین به زمین را می‌توان جذب کرد. لازم به یادآوری است که ایستگاه‌های ضد موشکی که از ایستگاه‌های فضایی بایکنور محافظت می‌کردند، از همان بسامدهایی استفاده می‌کردند که فضانوردان مورد استفاده قرار می‌دادند. بنابراین، این علائم می‌توانستند توسط هواپیماهای در حال پرواز، جذب شوند و این دو برادر، ممکن است از این طریق، این علائم را ردیابی کرده باشند.

نوشته شده توسط: مهربانو

<      1   2   3   4   5      >

خانه
مدیریت
پست الکترونیک
شناسنامه
 RSS 

:: کل بازدیدها ::
14348


:: بازدیدهای امروز ::
13


:: بازدیدهای دیروز ::
10



:: درباره من ::

رهگذر کوچه های غربت

مهربانو
من عاشق عشقم هستم

:: لینک به وبلاگ ::

رهگذر کوچه های غربت


:: آرشیو ::

مهربانو در گذشته



:: خبرنامه ::

 

:: وضعیت من در یاهو::

یــــاهـو